Mi az a Shelburne Farm?

Ön az amerikai Shelburne Farm magyar adaptációjának honlapján jár. Programunk eszmei alapját a „Cultivating Joy and Wonder – Shelburne Farms (magyarul: Arassunk örömöt és csodát)” című könyv képezi. A program adaptációjára, a módszertani könyv lefordítására azért került sor, mert igen értékesnek és hasznosnak tartjuk a Program természettel, gazdálkodással, együttműködéssel, társadalmi integrációval kapcsolatos pedagógiáját, szakmai értékrendjét. Olyan program ez, amely meggyőződésünk szerint sok hasznot hozhat az érdeklődő magyar iskoláknak, diákoknak, helyi közösségeknek. A program hasznát elsősorban a szemlélet-, attitűdformálásban látjuk.

Mind az amerikai, mind pedig a magyar fejlesztés lényege, hogy egy olyan oktatási metódus szülessen, amely segít megértetni a tanulókkal, hogy olyan kölcsönhatásban vannak a világgal, ami gyarapítja az társadalmi és természeti környezettel kapcsolatos tudásukat, és biztosítja számukra, hogy mindezt gyakorlati ismeretekkel alátámasszák. Programunk fókuszában a fenntartható fejlődés áll: ez a tantárgyközi megközelítés egyik fő szemléletmódja, és összefoglaló kerete. Egy olyan szemüveg, amelynek segítségével pontosan kirajzolódik a gazdaság, a környezet és a szociális méltányosság közötti összefüggés.

Miért jó és mit tud?

 • news feed

  Hírfolyam

  A Facebook-hoz hasonló módszerrel megoszthatsz és kommentelhetsz.

 • events

  Események

  Nem maradsz le semmilyen eseményről, ami érdekes lehet neked.

 • exercises

  Feladatok

  Itt megtalálod és el is végezheted feladataidat (akár csoportban is)

 • marketplace

  Piactér

  Bármit szeretnél venni, vagy eladni, azt ide feltöltheted és megoszthatod

 • learning

  Tudástár

  Tudásodat innen fejlesztheted, érdeklődési körödet bővítheted

 • E-Learning

  RevoEd

  A RevoEd e-learning és Webydoo storyboard szerkesztő elérése

Mit tegyek, hogy használhassam?

Regisztrálj!

Keresd meg iskoládban a Farm projektért felelős tanárt. Kérd meg, hoigy csináljon neked egy profilt. Ő megadja majd a belépési adataidat, amikkel belépve az oldalnak teljes értékű felhasználójává válsz.

Hajrá!

Tájékozódj!

Amennyiben úgy érzed, hogy még több és részletesebb információra lemnne szükséged, hogy használd az oldalt, akkor az alábbi linkre kattintva PDF-ben letöltheted a Shelburne Famr teljes leírását.

Ismertető letöltése (PDF, 24MB)

Használd!

Amikor felhasználó lettél előfordulhat, hogy ennek az oldalnak a megjelenése felesleges lesz neked és zavarni fog. A kényelmes használat érdekében kihagyhatod ezt az oldalt és rögtön a hírfolyam jelenik meg majd neked.

Mindig a hírfolyamot szeretném látni